Slotvrouwe

Wonen in Heemskerk

Heemskerk ligt tussen bijzondere landschappen. Omgeven door strand, zee en duinen, (polder)bossen en veenweidegebied, landgoederen en heemtuinen staat Heemskerk voor rust, tijd en ruimte. Een paar uurtjes vrij? Waai lekker uit op het strand, maak een fietstocht door het unieke tuindersgebied in de Heemskerkse duinen, of trek wandelschoenen aan voor een stevige wandeling door de groene bossen. Na afloop nog geen zin om naar huis te gaan? In het gezellige centrum is er meer dan genoeg te beleven. Voor de dynamiek van een grote stad zit u binnen 20 minuten in Alkmaar en Haarlem of in 30 minuten in Amsterdam.

Uniek strand en duin

Heemskerk wordt ook wel de onontdekte parel aan de Noordzee genoemd. Het brede en schone familiestrand wordt omgeven door het Noordhollands Duinreservaat. Het strand is daardoor alleen lopend of met de fiets te bereiken. Dat geeft niets, want een tocht door dit schitterende, uitgestrekte duingebied met zijn vele plant- en diersoorten is bepaald geen straf!

Slot Assumburg

Dé eyecatcher van Heemskerk is zonder twijfel Slot Assumburg. Het stoere kasteel, compleet met slotgracht, maakt direct indruk. Maar het robuuste uiterlijk van dit 13e-eeuwse kasteel is vooral uiterlijke schijn. De muren zijn zo dun, dat ze een aanval waarschijnlijk niet hadden overleefd. Nadat het kasteel in de 19e eeuw in verval raakte, kwam het uiteindelijk in handen van de Rijksgebouwendienst. Die liet het restaureren. Tegenwoordig is Slot Assumburg een jeugdherberg. Direct achter het slot ligt een vrij toegankelijke, fraaie kasteeltuin. Ook vindt u hier een fraaie rozentuin en een gevarieerde groente- en kruidentuin.

Zoekvenster sluiten